NL | FR | EN


Andere Voordelen

Een LEDlamp is een vorm van solid state lighting (SSL), opgebouwd uit een groep van leds (licht-emitterende diodes). De karakteristieken van de toegepaste leds in de lamp bepalen samen met de stralingshoek, de lichtstroom, de lichtsterkte en de kleurweergave.

Bij LEDlampen zijn de lichtstroom (in lumen (lm)), de lichtsterkte (in candela (cd)) en de stralingshoek (in graden (°)) gerelateerd.

Lichtstroom is een maat voor de hoeveelheid energie die een lichtbron in alle richtingen uitzendt. De eenheid van lichtstroom is uitgedrukt in lumen. De lichtstroom van een gloeilamp van 40 watt is bijvoorbeeld 415 lm.

De lichtsterkte (helderheid) van een lichtbron geeft aan hoeveel vermogen de lichtbron over zijn stralingshoek uitzendt. De lichtstroom wordt voor leds uitgedrukt in millicandela (mcd). 1000 millicandela is gelijk aan 1 candela. Bij gelijkblijvende lichtstroom neemt de lichtsterkte toe als de stralingshoek afneemt.

Om bij benadering de hoeveelheid lumen uit te rekenen wordt het aantal candela's gedeeld door het deelgetal dat bij de stralingshoek van de lamp hoort (zie MR16). Voorbeeld: een lamp met een verlichtingssterkte van 590 cd (590.000 mcd) en een stralingshoek van 40° geeft.

 

• Tril- en schokbestendig

De LEDlampjes zijn haast onbreekbaar en schokbestendig en zijn ook goed bestand tegen koude en trillingen. De gebruikte halfgeleider zit mooi `verpakt` in een omhulsel van epoxyhars, dat waterbestendig is.

• Snelle start

Een LED-lamp heeft geen opwarmtijd nodig, zoals dat bij een spaarlamp of TL-lamp het geval is.
Aanpak

LLEDD.BE start met een afspraak bij U ter plaatse om de voordelen en mogelijkheden van LED verlichting af te toetsen met uw omgeving.De terugverdientijd

LLEDD.BE zal de terugverdientijd vermelden. Dit is de tijd nodig om de investering in relatie tot de energiekosten terug te verdienen.Financiering

Wij stellen de investering voor in een financieringsmodel. Op deze wijze is er geen aantasting van uw cash flow.Aankoop

Wij beantwoorden al uw vragen over LEDs. U kan rekenen op onze expertise om het meeste uit onze samenwerking te kunnen halen.

ENKELE VAN ONZE KLANTEN