NL | FR | EN


Economische voordelen

Gespreide betaling

in vele gevallen is leasing de aangewezen financieringstechniek voor de aankoop van LED verlichting. 

De gespreide betaling zorgt voor vlotte cashflow en u kan uw middelen vrijmaken voor bedrijfskritische investeringen.

Leasing heeft heel wat voordelen: voor deze soepele kredietformule zijn geen bijzondere waarborgen of formaliteiten vereist, u hoeft geen eigen middelen aan te spreken, uw kredietlijn blijft gevrijwaard …

Met leasing wordt ook de btw. immers: zou u als btw-plichtige de investeringen met eigen middelen of via een klassieke financiering financieren, dan zou u de btw op het aankoopbedrag gedurende 2 à 5 maanden dienen voor te financieren. Deze voorfinancieringskosten zullen u ± 0,5% van de investering kosten. Door de gespreide betaling van de leasingbedragen vermijdt u deze voorfinancieringskosten. 

Bij financiële huur bedraagt de aankoopoptie meer dan 15% van het investeringsbedrag. U boekt de huurfacturen als algemene kosten op uw resultatenrekening. Dit is een zogenaamde "buiten-balans" formule!

De looptijd van het leasingcontract is gelijk aan de economische levensduur. Na afloop van de leaseperiode kan de leasingnemer eigenaar worden van het materieel door de aankoopoptie te lichten. Hij heeft ook de mogelijkheid om het leasingcontract met één of twee jaar te verlengen.

Definitie roerende leasing leasing is in België wettelijk geregeld door het KB 55 van 10 november 1967 dat het juridisch kader rond de roerende leasing schetst. De krijtlijnen van dit KB zijn de volgende: Het geleasede materieel is bestemd voor professioneel gebruik; de huurder kiest het materieel;

de duur van het leasingcontract stemt overeen met de vermoedelijke economische levensduur;
het huurprijsprogramma is zo opgebouwd dat de huurprijzen het investeringsbedrag wedersamenstellen;
de lessee kan eigenaar worden van het materieel door het lichten van de aankoopoptie.

 

Huurbedrag is lager dan electriciteitsfactuur

LLEDD.BE zal aantonen na de audit dat het huren van nieuwe LED technologie goedkoper is dan uw huidige situatie.  In grote lijnen kunnen we op voorhand stellen dat de maandelijkse huursom lager zal zijn dan uw maandelijkse faktuur van uw energieleverancier!

 

5 jaar garantie

LLEDD.BE kiest voor kwaliteitsproducten bij de realisatie.  Daarom kiezen we vooral voor Toshiba lampen aangezien deze 5 jaar garantie geven. Toshiba kan deze garantie geven door een unieke radiator.  De technische toelichting zal ook in het auditrapport verschijnen.  Door het kiezen voor huurformule of aankoop via LLEDD.BE, kunnen we u garanderen dat u 5 jaar geen lampen meer dient te vervangen.

 

Geen plotse vervanging

angezien een LED veel langer meegaat dan andere lampen, en Toshiba bovendien 5 jaar garantie geeft, hoeft u de volgende 5 jaar geen plotse vervangingen meer te voorzien.

Vandaag moeten de bedrijven zeer regelmatig de bestaande lampen vervangen.  Deze kostprijs ligt tussen de 20 en 70 euro afhankelijk van de manier waarop deze vervangen worden uitgevoerd (eigen personeel, externen, kontrakten etc..)

Door de oplossing te kiezen van LLEDD.Be kan u het budget dat u jaarlijks voorziet voor vervangingen gebruiken voor andere uitgaven.
Aanpak

LLEDD.BE start met een afspraak bij U ter plaatse om de voordelen en mogelijkheden van LED verlichting af te toetsen met uw omgeving.De terugverdientijd

LLEDD.BE zal de terugverdientijd vermelden. Dit is de tijd nodig om de investering in relatie tot de energiekosten terug te verdienen.Financiering

Wij stellen de investering voor in een financieringsmodel. Op deze wijze is er geen aantasting van uw cash flow.Aankoop

Wij beantwoorden al uw vragen over LEDs. U kan rekenen op onze expertise om het meeste uit onze samenwerking te kunnen halen.

ENKELE VAN ONZE KLANTEN